Prof. Ed., General Education, Drafting, Plumbing, Carpentry, Masonry, Entrepreneurship, Basic Elerctronics, Basic Electricity, Business Math, Cosmetology, Foods with Key Answers, Explanations, Notes, and Concepts
TLE: Drafting Part 3
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
21.Based on the Blueprint, machinist is about to drill a 16mm diameter hole on a piece of 100mmx120mm flat bar. Which line in the alphabet of lines must he look for first?
A. Hidden Line
B. Phantom Line
C. Center Line
D. Section Line
22.When drawing the different views in orthographic projection, a drafter must acknowledge that there are hidden edges that must be emphasized in order to produce complete drawing information. Which line is he going to use?
A. Hidden Line
B. Section Line
C. Center Line
D. Object Line
23.A drawing teacher on a local high school was discussing a feature on which the surface appears to have imaginary cut along the cutting plane line. Which line is she going to apply to the surface where the cutting plane cut through?
A. Center Line
B. Dimension Line
C. Section line
D. Invisible Line
24.There are six principal views of an object, TV, FV and RSV, RV, LSV, BV. Which the views are accepted by the industry as standard multi-views according to the 3rd angle projection?
A. Top view, front view, and right side view
B. Side view, bottom view, and rear view
C. Right side view, left side view, and bottom view
D. Front view, rear view and side view
25.A group of students is experimenting on views in orthographic projection. They extract first the front view of a simple object using a transparent material as discussed by their teacher. What technique are they using?
A. Glass box technique
B. Onion skin technique
C. Japanese paper technique
D. Polycarbonate technique
26.Orthographic projection goes farther than right angle. A drafter can actually extract views for more details of the object provided that the projectors are parallel to each other and normal to the plane of projection. The additional plane is called:
A. Frontal plane
B. Auxiliary plane
C. Profile plane
D. Horizontal plane
27.All of objects have distinct limits which can be considered as the width, depth, and height. So when a drafter is working on the difference in elevation between any two points, measured as the perpendicular distance between a pair of horizontal lines, he is now engaged in the_ of the object?
A. Depth
B. Height
C. Width
D. Bottom
28.When an engineer is engaged in the preparation of views prior to formal drafting activities, he practically bases his information on actual and accurate observation. This process is regarded as:
A. Pencil and paper exercise
B. Glass box technique
C. Orthographic sketch
D. Order drawing
29.After all the views are given, the drafter must now work on the real form of the objects based on actual result of the orthographic projection. This process is called:
A. Pictorial drawing
B. Depth dimensioning
C. Height dimensioning
D. Center dimensioning
30 In isometric drawings, the angle used to aid the construction of the object is 30 degrees and all vertical line are equal lengths or scale but in oblique drawing the angle used is:
A. 40 degrees
B. 45 degrees
C. 30 degrees
D. 60 degrees
Key Answers, Explanations, Notes, and Concepts
21.Based on the Blueprint, machinist is about to drill a 16mm diameter hole on a piece of 100mmx120mm flat bar. Which line in the alphabet of lines must he look for first?
A. Hidden Line
B. Phantom Line
C. Center Line
D. Section Line
Answer: C. Center Line
Hidden Line- also known as a hidden object line is a medium weight line, made of short dashes about 1/8” long with 1/16”gaps, to show edges, surfaces and corners which cannot be seen.
Phantom Line- are long-short-short-long lines most often used to show the travel or movement of an object or a part in alternate positions.
Center Line- denote a circular feature such as a shaft or a hole. A rectangular feature seen on an elevation of a drawing could be identified either as a circular feature or a rectangular feature.
Section Line- show the kind of material from which the part is to be constructed. The material may not be indicated symbolically when its exact specification must also be shown elsewhere on the drawing.
22.When drawing the different views in orthographic projection, a drafter must acknowledge that there are hidden edges that must be emphasized in order to produce complete drawing information. Which line is he going to use?
A. Hidden Line
B. Section Line
C. Center Line
D. Object Line
Answer: A. Hidden Line
Hidden Line- are used to show surfaces that are not directly visible. All surfaces must be shown in all views. If an edge or surface is blocked from view by another feature, it is drawn using a hidden line.
Section Line- also known as a hidden object line is a medium weight line, made of short dashes about 1/8” long with 1/16”gaps, to show edges, surfaces and corners which cannot be seen.
Center Line- denote a circular feature such as a shaft or a hole. A rectangular feature seen on an elevation of a drawing could be identified either as a circular feature or a rectangular feature.
Object Line- thick, solid lines show the visible edges, corners, and surfaces of a part.
23.A drawing teacher on a local high school was discussing a feature on which the surface appears to have imaginary cut along the cutting plane line. Which line is she going to apply to the surface where the cutting plane cut through?
A. Center Line
B. Dimension Line
C. Section line
D. Invisible Line
Answer: C. Section line
Center Line- denote a circular feature such as a shaft or a hole. A rectangular feature seen on an elevation of a drawing could be identified either as a circular feature or a rectangular feature.
Dimension Line- line is a fine, dark, solid line with arrowheads on each end. It indicates direction and extent of a dimension
Section line- lso known as a hidden object line is a medium weight line, made of short dashes about 1/8” long with 1/16”gaps, to show edges, surfaces and corners which cannot be seen.
Invisible Line- are used to show surfaces that are not directly visible. All surfaces must be shown in all views. If an edge or surface is blocked from view by another feature, it is drawn using a hidden line.
24.There are six principal views of an object, TV, FV and RSV, RV, LSV, BV. Which the views are accepted by the industry as standard multi-views according to the 3rd angle projection?
A. Top view, front view, and right side view
B. Side view, bottom view, and rear view
C. Right side view, left side view, and bottom view
D. Front view, rear view and side view
Answer: A. Top view, front view, and right side view
25.A group of students is experimenting on views in orthographic projection. They extract first the front view of a simple object using a transparent material as discussed by their teacher. What technique are they using?
A. Glass box technique
B. Onion skin technique
C. Japanese paper technique
D. Polycarbonate technique
Answer: A. Glass box technique
Glass box technique- the image of the object is projected on the sides of the box. The box is unfolded. The sides of the box are the principal views.
Onion skin technique- is used to preview the previous and subsequent drawings with a translucent mode.
Japanese paper technique- These elegant Japanese art style is known as nihonga (Japanese painting) | Japanese paper cutting is called Kirie or Kirigami (literally meaning cut picture)
Polycarbonate technique- is a method that involves shape to a soft, flexible state, then fitting it around a custom mold
26.Orthographic projection goes farther than right angle. A drafter can actually extract views for more details of the object provided that the projectors are parallel to each other and normal to the plane of projection. The additional plane is called:
A. Frontal plane
B. Auxiliary plane
C. Profile plane
D. Horizontal plane
Answer: B. Auxiliary plane
Frontal plane - is the plane onto which the Front View (FV) of the multi-view drawing is projected. Front view of an object shows the width and height dimensions. Horizontal plane of projection is the plane onto which the Top View of the multi-view drawing is projected.
Auxiliary plane- a type of orthographic projection used to determine the true size and shape of inclined and oblique surfaces of objects
Profile plane- plane is vertical in position, and may be used as a plane of projection. A projection on the profile plane is called a profile view, or end view, or sometimes edge view,
Horizontal plane- is the plane onto which the Top View of the multi-view drawing is projected
27.All of objects have distinct limits which can be considered as the width, depth, and height. So when a drafter is working on the difference in elevation between any two points, measured as the perpendicular distance between a pair of horizontal lines, he is now engaged in the_ of the object?
A. Depth
B. Height
C. Width
D. Bottom
Answer: C. Width
Depth- is measured at the middle of the length, from the top of the keel to the top of the deck beam at the side of the uppermost continuous deck.
Height- he measurement from base to top
Width- the measurement or extent of something from side to side.
Bottom- the lowest point or part of something.
28.When an engineer is engaged in the preparation of views prior to formal drafting activities, he practically bases his information on actual and accurate observation. This process is regarded as:
A. Pencil and paper exercise
B. Glass box technique
C. Orthographic sketch
D. Order drawing
Answer: C. Orthographic sketch
Pencil and paper exercise-
Glass box technique- the image of the object is projected on the sides of the box. The box is unfolded. The sides of the box are the principal views.
Orthographic sketch- common method of representing three-dimensional objects, usually by three two-dimensional drawings in each of which the object is viewed along parallel lines that are perpendicular to the plane of the drawing.
Order drawing- property settings specify in which order the markers for the selected column should be drawn.
29.After all the views are given, the drafter must now work on the real form of the objects based on actual result of the orthographic projection. This process is called:
A. Pictorial drawing
B. Depth dimensioning
C. Height dimensioning
D. Center dimensioning
Answer: C. Pictorial drawing
Pictorial drawing- A view of an object (actual or imagined) as it would be seen by an observer who looks at the object either in a chosen direction or from a selected point of view. Pictorial sketches often are more readily made and more clearly understood than are front, top, and side views of an object.
Depth dimensioning- process of putting the dimenson for depth
Height dimensioning - process of putting the dimenson for height
Center dimensioning- process of putting the dimenson for center location on the object
30 In isometric drawings, the angle used to aid the construction of the object is 30 degrees and all vertical line are equal lengths or scale but in oblique drawing the angle used is:
Answer: B. 45 degrees
40 degrees
45 degrees
30 degrees
60 degrees
Notes:
ALPHABET OF LINE
1. OBJECT OR VISIBLE LINES – Thick dark line use to show outline of object, visible edges and surfaces.
2. CONSTRUCTION LINE – Very light and thin line use to construct layout work.
3. DIMENSION LINE – Thin and dark lines use to show the size (span) of an object with a numeric value. Usually terminates with arrowheads or tick markings.
4. HIDDEN LINE – Short dash lines use to show non visible surfaces. Usually shows as medium thickness.
5. CENTER LINE – Long and short dash lines. Usually indicates center of holes, circles and arcs. Line is thin and dark.
6. EXTENSION LINE – Thin and dark line use to show the starting and ending of dimension.
7. CUTTING PLANE LINE – Extra thick lines use to show cutaway views or plane of projection where a section view is taken. Arrow indicates thedirection of view.
8. SHORT AND LONG BREAK LINES –Short and long medium line use to show cutaway view of a long section.
9. LEADER LINE – Medium line with arrowhead to show notes or label for size or special information about a feature.
10. PHANTOM LINE – Long line followed by two short dashes use to show alternate position of a moving part.
11. SECTION LINE – Medium lines drawn at 45 degrees use to show interior view of solid areas of cutting plane line.
SOME ADDITIONAL INFO GRAPHS
Comments, Suggestions and Corrections are highly appreciated. Kindly put those in the comments section. Fighting!
21) Which is considered to be the oldest and most commonly used building material? a. Cement b. Wood c. Steel d. Sand 22) A wood which is obtained from conifers and are used for framing? a. Hard wood b. Soft wood c. Dark wood d. Brown wood 23) Which wood is obtained from deciduous trees? a. Hard wood b. Soft wood c. Dark wood d. Brown wood 24) Which is a binding agent that reacts with water to form a hard stone-like substance? a. Glue b. Cement c. Mortar d. Grout 25) Which term refers to inert materials when bound together into a conglomerated mass from concrete? a. Aggregates b. Gravel c. Cement d. Water 26) A lumber that has been sawed, edged, and trimmed in which cutting marks are visible is ________. a. rough b. smooth c. dressed d. worked 27) Which lumber has been put through planing machine which gives fine surface? a. rough b. smooth c. dressed d. worked 28) Which lumber that has been dresses and matched, ship lapped, or patterned? a. rough b. smooth c. dressed d. worked 29) Whi...
1) A person who installs pipes, fixtures and other apparatus to convey and supply water in buildings and to dispose and discharge waste water. a. Carpenter b. Plumber c. Mason d. Mechanic 2) It is a receptacle or vault used to collect organic waste discharged from the house sewer. a. Septic tank b. Manhole c. Water tank d. Waste tank 3) The semi-liquid substance accumulated at the bottom of the septic tank. a. Scum b. Sediment c. Sludge d. Silt 4) An underground tunnel that carries off the drainage and waste matter from a home or town is called: a. Drainage system b. Fixture c. Sewerage d. Sewer 5) The pipe that conveys waste from various fixture other than from the water closet. a. Waste pipe b. Soil pipe c. Vent pipe d. Drain pipe 6) It is a fitting or device that provides liquid seal to prevent the back passage of air. a. Loop b. Fixture c. Sewer d. Trap 7) The tools used to tighten or loosen hexagonal fittings like unions and other metal fittings. a. Pipe vise b. Pliers c. Wrenches...
1.When a designer or an ordinary person translates his or her own design idea with the use of paper and pencil, what is the name of the activity? A. Architectural delineation B.Freehand Sketching C.Geometric Construction D.Drafting 2.After two dimensional drawings are done and all the shapes and sizes being laid-out, the next step to be executed to complete the process is_. A.Dimensioning B.Tolerancing C.Specifications D.Sectional Drawing 3.With the help of drawing instruments such as T-square and triangles, one produces quick and accurate delineations for an intended project. The process is considered as: A. Drafting B. Pictorial Drawing C. Graphics D. Shape and Size Descriptions 4.Technical drafting involves the manipulation of the elements of geometry to make accurate description of shapes. Which term is referred to by engineering’s and drafting professionals all over world? A. Blueprint Reading B. Geometric Construction C. Line Weight D. Measurement 5.Objects to be drawn are ...
31.In oblique drawing, the depth of the object is reduced to ½ in case of cabinet oblique, ¾ in case of a general oblique, and true or same measurement in _____ oblique. A. Width B. Cavalier C. Specific D. Object 32.Which technique is commonly used around the world as a graphic method or representing a 3- dimensional object and intended to combine the illusion of depth, with the undistorted presentation of the object’s principal dimension? A. Cavalier oblique B. Isometric drawing C. Cabinet oblique D. General oblique 33.When an observer stands in the middle of a street, the end of the street seems to narrow as far as his eyes can see. Then he tries to draw the buildings as it appears on his visual observations. The process is called_. A. Perspective drawing B. Isometric drawing C. Diametric drawing D. Cabinet drawing 34.A student in drafting has done three views; his next task is to indicate the dimensions to complete the information. What is the distance of the first dimension f...
41.For a professional looking section detail, which additional feature shall a drafter include to really portray the drawing? A.Line symbols B.Common section line symbols for materials C.Material line weight D.Symmetric object line 42.There are several types of section- a full section which the cutting plane line passes across entire object and half section on which the cutting plane passes through an object which is_. A.Symmetrical B.Orthographic C.Offset drawing D.Common section 43.When a section is to be detailed according to the intended parts, assembly is called_. A.Assembly of parts B.Assembly section C.Assembly of materials D.Assembly of common section 44.The world has adopted the metric system of dimensioning but some countries used it voluntarily depending on the situation they practice. What is the name of their approach? A.Unidirectional system B.Dual dimensioning system C.Aligned system D.Position dimensioning 45.A third-world country even for its stage can’t neglect ...
61) 50 millimeters length of a piece of lumber is how many decimeter? a. 5 b. 0.05 c. 0.005 d. 0.5 62) How tall is a 10 meter building in inches? a. 3.937 b. 39.37 c. 393.7 d. 3,937 63) A carpenter wants to measure long distances. Which tool is appropriate? a. Ruler b. Extension rule c. Meter stick d. Pull-push rule 64) A carpenter wants to mark very rough objects. Which tool is appropriate? a. Chalk line b. Extension rule c. Level d. Border line 65) A carpenter wants to obtain vertical line. Which tool is appropriate? a. Ruler b. Level c. Plum bob d. Pull-push rule 66) A carpenter wants to cut lumber across the grain. Which tool is appropriate? a. crosscut saw b. rip cut saw c. back saw d. hacksaw 67) A carpenter wants to fasten and remove nails. Which tool is appropriate? a. Hammer b. Ballpen hammer c. Claw hammer d. Sledge hammer 68) A carpenter wants to smoothen wood surfaces. Which tool is appropriate? a. File b. Sand paper c. Back saw d. Plane 69) A mason wants to create ...
As mentioned, we are not only reviewing topics but we are also trying to put the habit of answering questions/exams everyday, para pagdating sa mismong exam ay mas madali na para sa atin. So how do we answer those questions? We apply the CARL Method C-omprehenssion Basahin munang mabuti ang tanong. Iemphasize ang context ng tanong dahil ito yung tutulong sayo na pumili ng best answer. Hindi tayo naghahanap ng tamang sagot kundi ng pinakatamang sagot. (Malaking tulong rin para sakin yung google translate sa blog na makikita sa gilid) A-nticipate Nang hindi tumitingin sa pagpipilian, pagkabasa mo ng tanong ianticipate mo muna kung ano yung mga idea na pumapasok sa isip mo. R-emoval Sa apat na pagpipilian, Isa lang ang tamang sagot. At mas madali pumili ng mali kaysa sa pinakatama. Magtanggal ng dalawa na sa palagay mo ay hindi tama. L-everage N...
41) Which lumber has wood fibers that are packed closely together? a. Edge-grain b. Angle-grain c. Flat-grain d. Close-grain 42) Which lumber has wood fiber that do not run parallel to the board? a. Edge-grain b. Cross-grain c. Flat-grain d. Close-grain 43) A carpenter makes a picture frame. Which type of joint is appropriate? a. Dado joint b. Tenon joint c. Lap joint d. Miter joint 44) A carpenter fixes shelves of a bookcase. Which type of joint is appropriate? a. Dado joint b. Mortise and Tenon joint c. Lap joint d. Miter joint 45) In which wood joint is the end of one member inserted to hole of the other member? a. Dado joint b. Mortise and Tenon joint c. Lap joint d. Miter joint 46) Which wood joint describes the technique for joining two pieces by putting one side over the other? a. Dado joint b. Butt joint c. Lap joint d. Miter joint 47) Which wood joint describes the technique for joining two pieces by putting one end over the other? a. Dado joint b. Butt joint c. Lap joint d. M...
LET Reviewer Reliable File (Organized) LET Reviewer Reliable File (Organized) TLE Major Reviewer Business Math Carpentry Cometology Drafting Electrical 1 Electrical 2 Entrepreneurship Foods Plumbing The following files and compilation of reviewers are free and working. Please do not overwhelm yourself but only review and use what you need. If you have difficulty accessing the files, kindly Follow us on this Blog and Request Access after clicking the PDF URL or DM us on Twitter so we can get notified of your request. You can share this Blog with your friends only by sharing the Blog's link Privately or through messages or emails. We are also pleasing you NOT to repost this website to any Public Platforms such as Facebook Groups , Posts , and Stories so there will be lesser possibility that our website can be b anned or reported by exploitative people. ...
Comments
Post a Comment